הצג הכל

פעימות מוקדמות

פעימות מוקדמות

פעימות מוקדמות, האם יש מקום לדאגה? פרופ' דוד לוריא

פעימות לב מוקדמות

הן למעשה פעימות לב לא סדירות המתרחשות כאשר האות החשמלי המפעיל את הלב וגורם לו להתכווץ, מגיע ממקור אחר מאשר קוצב הלב הקבוע. האות מתחיל במצב תקין בחלקו העליון של הלב, בחלל המכונה ״העליה הימנית של הלב״.

פעימות מוקדמות הן לא תמיד סיבה לדאגה, אך במידה והן חוזרות על עצמן לאורך חודשים או שנים, הן יכולות לגרום להיחלשות שריר הלב, להפרעות קצב קשות כמו פרפור פרוזדורים, ומחלה לבבית בשם ״קרדיומיופתיה״. פעימות לבביות מוקדמות בדרך כלל נעלמות תחת טיפול תרופתי או טיפול פולשני.

מהם התסמינים של פעימות מוקדמות?

אנשים רבים אינם חווים תסמינים כלשהם של פעימות לבביות מוקדמות. במידה וחשים בתסמינים, הם בדרך כלל קלים ועשויים לכלול: סחרחורת, תחושת סף עילפון, דפיקות לב ותחושה של דפיקות בצוואר. במידה וקיימת ברקע מחלת לב נוספת, ייתכן כי הפעימות הלבביות המוקדמות יגרמו לקוצר נשימה. ייתכנו גם תסמינים נוספים מאחר ולאותם אנשים יש נטייה לתדירות גבוהה יותר של פעימות מוקדמות.

מה גורם לפעימות מוקדמות?

מספר סיבות או תנאים יכולים לגרום לפעימות מוקדמות:
• חוסר איזון של אלקטרוליטים בגוף, למשל רמות נמוכות של מגנזיום או אשלגן.
• התקף לב (אוטם שריר הלב).
• אי ספיקת לב.
• מצבים הגורמים לעליה באדרנלין, כגון חרדה או סטרס.
• זרימת דם מופחתת ללב, כגון במחלת עורקים כליליים (עורקים המספקים דם לשריר הלב עצמו).

כיצד מאבחנים פעימות לב מוקדמות?

על הרופא לשאול את המטופל על התסמינים שהוא חווה ועל ההיסטוריה הבריאותית שלו. בנוסף עליו לבצע בדיקה גופנית – להקשיב לדופק הלב עם סטטוסקופ כדי לבדוק סימנים לדופק לא סדיר.
בדרך כלל, הבדיקה הראשונה היא אלקטרוקרדיוגרמה (אק״ג). אק"ג מודד את הדופק ומעריך את האותות החשמליים בלב. הרופא לרוב יצליח לראות הפרעת קצב – אי סדירויות בדופק, או פעימות נוספות.
לפעמים המטופל יונחה לבצע בדיקת הולטר – יהיה עליו ללבוש מוניטור הולטר או סוג אחר של מוניטור לב כדי למדוד את הפעילות החשמלית של הלב במשך מספר ימים, באופן רציף. מדידת קצב הלב והדופק במשך כמה ימים יכולה לסייע באיתור פעימות לבביות מוקדמות המתרחשות במרווח גדול זו מזו.

כיצד מטפלים בפעימות מוקדמות?

אנשים שיש להם פעימות לבביות מוקדמות לעתים רחוקות לא יזדקקו לטיפול כלשהו עקב כך. טיפול במחלות לב בסיסיות עשוי להפחית את התדירות של הפעימות המוקדמות – לדוגמה, ניתן לקחת תרופות להפחתת לחץ הדם או להורדת קצב הלב שלך ובכך להפחית את תדירות הפעימות המוקדמות.

במקרים מסוימים, הרופא יכול להציע טיפול ספציפי המתאים לטיפול בפעימות המוקדמות במטופלים מסוימים. מטופל יזדקק לטיפול ספציפי בפעימות לבביות מוקדמות רק במידה והוא סובל מהפרעות קצב תכופות שעלולות לפגוע בשריר הלב. הטיפול עשוי לכלול:
אבלציה של מקור הפעימות – הליך פולשני קל הצורב בצורה אסטרטגית את החלק בלב שהוא המקור לפעילות החשמלית הגורמת לפעימות המוקדמות.
• תרופות – כגון תרופות אנטי-אריתמיות לאיזון קצב לב לא סדיר, או תרופות להורדת לחץ הדם והקלה על פעילות הלב.

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.